

איגדנו עבורכם מספר שאלות נפוצות בנושא פינוי גגות אסבסט:
הסיכונים הבריאותיים הנובעים מחשיפה לאסבסט דורשים פינוי והחלפה שלו אחת לתקופה מסוימת. אם לא בטוחים האם הגיע הזמן לבצע פינוי אסבסט, כדאי ליצור קשר עם בעלי מקצוע.
מגוון רחב של סוגי קירוי יכולים לשמש כאלטרנטיבה מומלצת לאחר פינוי אסבסט. ברוב המקרים, ההחלטה על קירוי היא פונקציה של סוג המבנה, הייעוד שלו והמראה שרוצים להשיג.
סוגי הקירוי שבהם משתמשים לאחר אסבסט יכולים להיות פאנל מבודד, לוחית איסכורית, לוחות בטון גליים, רעפי חרס או שינגלס וגם לוחות מתכת דמויי רעפים שמכונים "רב רעף".
החדשות הטובות הן שכיום ניתן להחליף סוגים שונים של גגות אסבסט בגגות רעפים. בשביל לעשות את זה, צריך להתייעץ עם בעלי המקצוע שמכירים את התחום ובקיאים בו. כמו כן, חשוב להשקיע בהתקנת קונסטרוקציה מתאימה וחזקה יותר מזו של אסבסט.
המידע הקיים כיום אצל רשויות הבריאות וארגוני הרפואה קובע שמוצרי אסבסט-צמנט מותרים לשימוש ואינם מהווים סכנה, אבל רק כל עוד הם לא מתפוררים. לפיכך, כל גג שאינו תקין או שבוצעו בו עבודות ניסור, ליטוש, קידוח וכיוצא בזאת ידרוש החלפה.
אדם שאינו מורשה לכך לא יכול על פי החוק לפרק גג אסבסט לבד. זו אמנם נראית כמו משימה קלה, אבל תקנות המשרד לאיכות הסביבה נוצרו כדי להבטיח שהפירוק וגם הפינוי יבוצעו תוך מיזעור של פיזור סיבי האסבסט ותוך שמירה על הסביבה ועל העוברים והשבים.
כל מי שמעוניין לעבוד עם אסבסט צריך לקבל היתר של הממונה במשרד להגנת הסביבה לפני ביצוע העבודה. את הבקשה מגיש מזמין עבודת פינוי גגות האסבסט על ידי קבלן מורשה לעבודה עם אסבסט
תקרה קשיחה היא תקרה שיכולה למנוע מסיבי אסבסט לחדור אל תוך חלל הפנים של הדירה, המשרד או המבנה. ברוב המקרים מדובר על תקרת בטון, אך ניתן גם להשתמש בתקרת גבס או בתקרת עץ. מנגד, תקרה אקוסטית לא תהיה מספיק אטומה.
לשירות פינוי גגות אסבסט ופירוק גגות אסבסט מקצועי פנו אל סימנית גג לעד כעת!